Sorry!

Hi, sorry there's no english version of this site. You're welcome to contact me or make an appointment!

Close

Tips dromen onthouden

Blog – Waar droom jij over?

Tips voor onthouden van dromen

dreamtime-symbool-gouden-sterDromen onthouden lukt niet altijd. Dromen zijn vluchtig en zo verdwenen als je ze niet weet te vangen. Belangrijk om dromen (beter) te kunnen onthouden is allereerst je intentie, aandacht en focus. Om die focus te onderstrepen kun je een droomboekje beginnen. Ook kun je voor het inslapen je intentie uitspreken om in contact met je droomwereld te willen komen.
Vertrouwen is in deze beginfase ook heel belangrijk. Vertrouwen dat er dromen komen en dat je vroeger of later in staat bent om ze te vangen. Misschien heb je er wat geduld bij nodig maar hee, je hebt een missie!
Ontspannen vertrouwen in wat komt, werkt het beste. Het boekje ligt klaar en als iets zich laat dromen, dan ben je er bij!
Als je je bewust wordt van een droom, je wordt half wakker en hebt nog wat vage gevoelens en/of beelden, wees dan niet te kritisch of kieskeurig. Omarm al wat zich aandient en probeer nog half slaap-wakend in je op te nemen wat je je herinnert. Dat kan een gevoel zijn of een beeld of een flard van een droom. Prijs jezelf rijk en schrijf het op na het inprenten wanneer je er gelegenheid voor hebt. Dan kun je bij ‘t opstaan volstaan met een paar steekwoorden en later wat uitgebreider beschrijven wat er al dromend is voorgevallen.

Tip
Heb je’t gevoel dat de droom je dreigt te ontglippen bij het wakker worden, neem dan de slaaphouding aan waarin je lag te slapen/dromen. Die houding kan helpen om herinneringen uit de droom te activeren.

Tip
Als je bijna wakker bent en ‘t gevoel hebt dat er geen droom is of was, kun je proberen slaap-wakend te dromen. Maakt niet uit waar ‘t over gaat. Laat je bewust meedrijven op beelden of gedachten en laat je verrassen door wat naar voren komen. Zo heb je de mogelijkheid om droombeelden te wekken en kun je deze evengoed noteren en kijken of je er betekenis in kunt ontdekken.

Tip
Voor het inslapen is het ook mogelijk om je te focussen op een situatie waar je vragen over hebt en hier via je dromen meer inzicht over vragen. Noteer je droom zo uitgebreid mogelijk en denk vooral niet dat het niks met je vraag om inzicht te maken heeft. Dromen kunnen je enorm verrassen in de wijze waarop ze inzicht geven.

Loading