Sorry!

Hi, sorry there's no english version of this site. You're welcome to contact me or make an appointment!

Close

Dromen zijn bedrog!

Dromen zijn bedrog!

dreamtime-symbool-gouden-sterDat klopt! Dromen zijn bedrog als je afgaat op wat er precies gebeurt in de droom. Dromen vertellen immers vaak iets anders dan wat je in eerste instantie denkt. Als je een droom te letterlijk neemt blijkt dit vaak niet te kloppen en dan wordt je in zekere zin bedrogen of gefopt.
Is het niet zo dat dromen vaak een metafoor zijn? Er wordt iets anders bedoeld dan wat er gezegd of getoond wordt. Als je bijvoorbeeld droomt over verliefdheid of zwangerschap is er misschien, afhankelijk van jouw situatie op dat moment, de neiging om dit letterlijk te nemen en dan kom je de titel van dit bericht: Dromen zijn bedrog!
Als je je bij de interpretatie van een droom laat leiden door je angsten en verlangens is de kans groot dat je er naast zit met je verklaring.
Maar als je in de taal van dromen duikt en er betekenis aan weet te geven dan is het tegendeel waar. Dan kun je zeggen dat dromen een diepere waarheid of betekenis te bieden hebben.

Op de momenten waarop je denkt een inzicht op te doen over jezelf door het begrijpen van je droom, geeft dat een enorm gevoel van voldoening en verbinding met jezelf.

Loading

Geef een reactie