Sorry!

Hi, sorry there's no english version of this site. You're welcome to contact me or make an appointment!

Close

Droomduiding man liggend op de grond

Blog – Waar droom jij over?- Droomduiding

Droomduiding man liggend op de grond

dreamtime-symbool-gouden-sterVoor ik inga op de droomduiding van man liggend op de grond zal ik eerst de droom vertellen: In de droom ziet de droomster een man liggen. De man is een bekende met wie er een onduidelijke liefdesrelatie speelt; verwachtingen, verlangens. In de droom wil de vrouw zo snel mogelijk in actie komen om de man overeind te helpen.
Droomduiding
Wat komt als eerste naar voren bij de droomduiding van man liggend op de grond? Opvallend in de droom is dat de droomster snel in actie wil komen. Dit kan wijzen op een overlevingspatroon. In gesprek met de droomster blijkt dat dit wordt geactiveerd als ze iemand in hulpeloze toestand ziet. Er spelen gevoelens van verwachting en onzekerheid mee. Er is verlangen naar verbinding , om te helpen: het moet ‘goed gaan’ met de ander.
Opvallend is ook dat communicatie ontbreekt. Hoe ervaart de man het liggen? Heeft hij behoefte aan hulp?
Deze droom geeft aanwijzingen over een (onbewust) patroon en ook biedt het een ingang om hier anders mee om te kunnen gaan: communicatie.
Dit patroon kan zich afspelen tussen de droomster en de omgeving maar kan ook innerlijk plaats vinden.Tijdens het consult komen vragen aan de orde als: Hoe ga jij om met jouw eigen gevoelens van hulpeloosheid? Hoe is het als een deel van jou, de man in de droom, zich gevloerd voelt? Is er verlangen naar contact en tegelijkertijd onzekerheid naar dit (mannelijk) aspect van jezelf ? Is er misschien paniek bij zulke gevoelens en kom jij in zo’n situatie zo snel mogelijk in actie om jezelf overeind te krijgen, te functioneren? Voel je onzekerheid en toch ook verlangen om dit aspect beter te leren kennen en er iets voor te kunnen betekenen?
Deze vragen stellen en beantwoorden geeft inzicht in wat speelt bij de droomster.

Loading

Geef een reactie