Sorry!

Hi, sorry there's no english version of this site. You're welcome to contact me or make an appointment!

Close

Genante dromen

Blog – Waar droom jij over?

Genante dromen

Heb jij ze wel eens? Dromen die je niet snel zult delen want je schaamt je er voor. Dromen over poep en pies, wc’s, dromen over moord, seks en overspel.

dreamtime-symbool-gouden-sterAls je  zo’n droom letterlijk neemt ben je er waarschijnlijk niet blij mee en wil je’m graag snel vergeten. Jammer, want als je de droom analyseert is de betekenis meestal niet waar het zich voor laat aanzien. Anders dan je dacht of niet dacht maar waar je de droom mee associeert. Dan zijn het vooral dromen die je niet begrijpt en onbekend maakt onbemind.
Zo kan een droom over poep en pies misschien verwijzen naar dringende persoonlijke behoeftes die naar buiten willen komen. En mogelijk symboliseren wc’s in een droom hoe het gesteld is met een aantal basisnoden en proberen via de droom jouw aandacht te trekken?
En heb je de neiging om een aspect van jezelf om zeep te helpen? Dan kan een droom over moord daar misschien naar verwijzen. Of zoek je persoonlijke bevrediging op een verkeerd moment en in een ongepaste situatie? Een droom over seks kan het in beeld brengen.

En zeg nou zelf, dat hebben we toch allemaal wel eens? Een droom kan je aandacht er naartoe brengen en daardoor meer inzicht geven in neigingen, miskende behoeftes en latente verlangens. Niks mis mee. En eigenlijk juist wel zinvol om je meer bewust van te worden…

Loading